Om Grön Design

Grön Design startades 2004 och drivs av Niklas Ulfheden.


Niklas är landskapsarkitekt, LAR/MSA och har under senaste åren mest varit involverad i projekt såsom villaträdgårdar, parkeringsplatser, lekplatser och bostadsgårdar. Niklas har dessutom särskilda kunskaper inom miljöpsykologi och hälsoträdgårdar. Niklas är även certifierad trädgårdsdesigner av riksförbundet Svensk Trädgård och är i grunden byggnadsingenjör. Inom företaget finns även kompetens inom områdena skötsel, odling, beskärning, sjukdomar, skadedjur, etc

Således kan vi på Grön Design erbjuda ett brett sortiment av kunskaper inom trädgårdssfären. Vi ritar mest villaträdgårdar, men tar även andra uppdrag som t.ex. rondeller, äldreboenden, sjukhusträdgårdar, butiksentréer eller innergårdar. Andra verksamheter inom företaget är föreläsningar och studiecirklar inom områdena växter och trädgårdsdesign.

Grön Design har även kompetens att besiktiga utemiljöer.

Något som är mycket efterfrågat nu är metoder att göra trädgården mindre krävande. Det går naturligtvis inte att göra en trädgård helt underhållsfri, men det finns många knep man kan använda. Ett exempel är att välja växter efter platsens förutsättning, ett annat är materialvalet som kan skapa många arbetstimmar i onödan om man väljer fel. Vidare kan man använda sig av bevattningssystem som inte behöver kosta speciellt mycket och kanske viktigast av allt; att anpassa trädgårdens formgivning för minsta möjliga underhåll.

Niklas är medlem i Svenska Trädgårdsdesigners Förening, där han även sitter med i styrelsen. Föreningen syftar till att säkra kvaliten i branschen och även ge medlemmarna möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling. Som förening ingår även Svenska Trädgårdsdesigners avtal med leverantörer av trädgårdsprodukter som kan ge oss bra priser, vilket kommer våra kunder till fördel.

Vill du veta mer, klicka på här.

Oavsett vem du anlitar som trädgårdskonsult - se till att de är medlemmar i Svenska Trädgårdsdesigners.

 

© GRÖN DESIGN 2007